Parikan

Sapi wedhus mangan suket

suket ijo ya ana ing sawah

mrih lingkungan ora dadi reged

mbuwang regedan ing tempat sampah

 

tempat sampah kabehe loro

siji ijo sijine kuning

mrih sekolah katon royo

kita kudu padha nata mening

 

ronaldo dolanan semangka

semangkane wujude bunder

cah sekolah kudu seneng maca

tembe mburi dadi wong pinter

 

Mesi lagi dolanan klapa

klapa mau dienggo nyawat

ayo padha eling wong tuwa

sing nglairne uga ngerawat

 

klapa mau dadi mencolot

mencolot banter ngenani tumpeng

eling wong tuwa nyambut gawe abot

mula ayo sinau sing mempeng

 

Tumpeng mau kanggo pak Camat

amarga rusak ya didandani

marang wong tuwa ya kudu kurmat

kudu manut ya kudu bekti

 

tomcat iku ana ing sawah

nging saiki saba ing kutha

ayo kanca sing sregep sekolah

mrih mbesuke ora rekasa

 

Azis gagap menek klapa

wis tekan dhuwur dicokot ula

aja lali marang wong tuwa

sing ngopeni lan nggedhekne kita

 

Ronaldo rambute brintik

rambut brintik ra bisa dawa

mrih lingkungan kita resik

ayo kabeh kudu padha njaga

 

Ki Daus main akrobat

ngangkat montor karo siji tangan

awak kita supaya sehat

aja njajan sembarangan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s